Afscheidsweek - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Lotje Heuvelings - WaarBenJij.nu Afscheidsweek - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Lotje Heuvelings - WaarBenJij.nu

Afscheidsweek

Door: Lotje

Blijf op de hoogte en volg Lotje

02 Juli 2006 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Deze week stond echt in het teken van de afscheidsetentjes. Juul en Marjolein weg en de Belgen weg...
Verder was het een leuke week hoor.

Vorige week vrijdag waren Lies en ik met Lars en Christoph gaan wijnproeven bij Groot Constantia. Het is er echt super mooi, als je daar bent geweest wil je echt nooit meer terug naar het vlakke Nederland. Lekker groen, mooi uitzicht en de weersomstandigheden waren ook perfect. Lekker wijngeproeft met een kaasje erbij, echt genieten. Daarna natuurlijk naar Nederland-Portugal gaan kijken, wat een ramp. Was echt vreselijk, allemaal Nederlanders bij elkaar en allemaal chagrijnig. Echt kut. De volgende dag stond ik echt chagrijnig op en iedereen hier wrijft het je er nog eens even lekker in (gelukkig doen die Zuid-Afrikanen zelf niet mee dus kunnen we ze nog even afzeiken). Dinsdag hadden we onze eerste echt productieve dag!!! Ja ja mam en pap we hebben iets gedaan, we hebben namelijk 5 uur lang artikelen gelezen en eens wat geleerd. Dit was ook weer de enige dag deze week hoor. We waren dinsdag dan wel zo goed bezig maar we waren even vergeten dat er elke dinsdag een registarmeeting is en dat wij ook geacht worden deze bij te wonen, oeps vergeten. 's Avonds wilde Lies en ik echt even de lodge uit dus zijn we met Erike (Duits) even naar Longstreet gegaan om wat te drinken. We hoorde live muziek dus daar zijn we toen wat gaan drinken, stond ik aan de bar om drankjes te bestellen dacht ik opeens volgens mij ben ik hier als een geweest, stonden we in 'Mama Africa' (weten jullie nog leive teamgenootjes). Was wel gezellig avondje, beetje gedronken, gekletst en gedanst.
Woensdag hadden we dan eindelijk onze eerste wardround op de kinderafdeling. Veel konden we er niet van volgen omdat een deel in het Afrikaans ging en als ze te snel praten en er veel achtergrondgeluiden aanwezig zijn kunnen we het helemaal niet meer bijbenen. Maar het was wel heel zielig om die arme, kleine, zwarte babietjes te zien. 's Avonds hadden we een afscheidsetentje van Anna, Juul en Marjolein. We gingen met 11 man naar Andiamo, een Italiaan bij Waterkant. Echt heerlijk gegeten (en het kost hier echt helemaal niets), was een heel gezellig avondje.
Donderdag weer helemaal niets gedaan (verrassend). Lars en ik hebben tennisrackets gekocht dus 's middags hebben we lekker getennist. Lars kan echt goed tennissen dus hij kan Lies en mij mooi les geven. 's Avonds hadden we dan nog een extra afscheidsetentje van Juul en Marjolein in de Buona Vista Social Cafe. Echt zo kut dat iedereen weg gaat. Mis ze nu al. Maar we gaan een reunietje organiseren!!! We waren om half 1 thuis en om 1 uur kwamen de Belgen terug avn hun Namibie-reisje. Dus 's avonds nog in onze unit met de Belgen gepraat over hun Namibie avontuur, het was alleen niet echt praten maar meer schreeuwen dat kregen we de volgende dag dus ook te horen. Sorry...
Vrijdagochtend hadden we nog een wardround op de adults afdeling, alleen maar Aids patienten. De doktoren praten hier echt over de patient in plaats van tegen de patient. Is echt niet normaal, ze zouden hier eens V-onderwijs moeten volgen.
Daarna zijn we gaan wijnproeven met de Belgen bij Laborie en Fairview (Paarl). Het was echt een bloedhete dag, dus lekker buiten in het zonnetje gezeten en lekker wijngeproeft. Bij Fairview hadden ze ook cheese tasting dus we hebben ook lekker een kaasje gegeten bij de wijnen. Daarna nog even wat gedronken in Stellenbosch en 's avonds de extra Braai (die wij georganiseerd hadden omdat we zelf niet op de woensdag braai waren en dat de Belgen dan nog een keer konden braaien). Was echt gezellig. We begonnen pas na de wedstrijd van Duitsland, al die Duitsers waren dronken omdat ze gewonnen hadden en kwamen dus eindelijk een keer los. Was een geslaagde braai. Gisteren zijn Lies en ik naar het strand gegaan, het was echt goed, warm weer maar toen we op het strand waren woei het zo hard dat we ondergedompeld lagen onder de zandkorrels. Het was niet koud maar overal zat zand, in je ogen, in je oren, in je mond, echt overal. Er lag ook een hele smerige man achter ons die een te grote zwembroek aan had zodat heel zijn zaakje buiten z'n broek hing bah... We zijn toen maar weggevlucht om te gaan lucnhen bij Caprise, lekker in het zonnetje en op zaterdag is het een parade daar van zien en gezien worden, we hebben onze ogen uitgekeken (zelf waren we een beetje under dressed in onze strandkleding).
's Avonds was het afscheidsetentje van de Belgen. We gingen eten bij 'den Anker' op the Waterfront, een Belgisch restaurant met heerlijke Belgische bieren, maar Lotje was the BOB (again) dus heb niet gedronken, wel heerlijk gegeten. Daarna naar de Hemisphere gegaan, was alleen niet zo in de stemming (chagrijnig en geen alcohol in mijn bloed). We waren met 28 man van de lodge, volgens mij was iedereen die niet net nieuw was naar Hemisphere gekomen. Uiteindelijk heb ik me nog wel vermaakt tot 4 uur. Na de Hemisphere afscheid genomen van de Belgen en nu zijn dus echt al onze vrienden (op Lars na) weg. Geen Juul en Marjolein meer, geen Belgen meer, maar gelukkig hebben we elkaar nog ;)
Hoop dat er veel nieuwe leuke mensen gaan komen zodat we snel nieuwe vrienden hebben. We hebben voor volgend weekend wel een weekendje Oester Festival in Knysna geboekt, gaat wel gezellig worden!!! Lekker een weekendje weg met een groep mensen.
Kus