Nature and Wine - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Lotje Heuvelings - WaarBenJij.nu Nature and Wine - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Lotje Heuvelings - WaarBenJij.nu

Nature and Wine

Door: Lotje

Blijf op de hoogte en volg Lotje

21 Augustus 2006 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Vorig weekend (van woensdag tot en met zondag) zijn Lies, Kyang en ik een lang weekend weg geweest. Eerst zijn we naar Oudtshoorn gereden, onderweg hebben we lekker gepicknicked, langs de N1 zaten allemaal apen. Zo zielig, ze wilde oversteken maar er kwamen alleen maar gevaarlijke auto\'s voorbij, arme beesten.
We hebben weer lekker in \'Backpackers Paradise\' overnacht en natuurlijk weer Nederlandse TV gekeken. Lies was \'s avonds om twaalf uur jarig dus ging ik om vijf voor twaalf even naar de wc om haar kamer te versieren, haar kado te pakken en de kaarsje op de taart aan te steken. \'s Ochtends hadden we gezorgd dat ze ontbijt op bed kreeg. Na het ontbijt zijn we weer richting een ostrich farm gereden waar we weer een rondleiding kregen. Dit keer ben ik wel op de struisvogel gaan rijden maar ik had er echt geen plezier in, ik werd gedwongen door Lies, ik moest op dat beest gaan zitten. Na de ostrich farm zijn we doorgereden naar de \'Cango Caves\', daar hebben we een adventure tour gedaan. De Caves zagen er echt heel mooi uit en we hebben een paar keer door een klein gaatje moeten kruipen, maar echt adventure was het niet. Na de Caves zijn we doorgereden naar Storms River Mouth (Tsitsikama park). We zaten daar in een hele leuke backpacker (the Didge). \'s Avonds hebben we daar gebraaid en rond het kampvuur gezeten met de rest van de gasten. De volgende ochtend zijn we gaan tokkelen over de watervallen. We hadden hele mooie uitzichtjes en het was al meer adventure dan de dag ervoor in de Caves. Na het tokkelen zijn we doorgereden naar het natuurpark waar we hebben gelunched en een gehiked. De natuur is zo mooi... erg word ik he, Lotje de nature lover. \'s Avonds weer lekker gebraaid in de backpacker. Ze hadden een prima maaltje voor ons bereid, vroeg gaan slapen om de volgende dag te gaan mountainbiken door het natuurpark. We zijn maar zo\'n 20 km verkeerd gefietst, maar daardoor we hebben wel 5 uur lichaamsbeweging gehad, wat we nodig hadden. Onderweg een springbok en apen tegen gekomen. Het is zo mooi op door die natuur te fietsen. Na het mountainbiken waren we natuurlijk helemaal vies dus hebben we eerst gedouched in de backpacker en daarna opweg naar de eerste de beste fastfoodketen, we hadden zo\'n honger (en zadelpijn) van die 5 uur op dat zadel zitten. Na het heerlijke eten bij KFC zijn we doorgereden naar Wilderness en hebben daar in een super mooie backpacker (the Beach House) gezeten, met uitzicht op zee. \'s Avonds nog ff wat gedronken bij het kampvuur en daarna een boekje gelezen in de huiskamer bij het haartvuur. \'s Ochtends was ik al een beetje wakker toen ik de bazin tegen iemand anders hoorde zeggen dat ze buiten naar walvissen aan het kijken waren. Ik ben in mijn slaapzak naar het balkon gesprint en heb daar in mijn slaapzakje, in het zonnetje naar de walvis zitten kijken die 150 meter de zee in lag. Toen die andere twee wakker waren zijn we lekker buiten gaan ontbijten en daarna gaan surfen met de neef van de baas. Zijn moeder had het de avond ervoor aan ons belooft. Hij werd dus na 2 uurtjes slaap door zijn moeder uit het bed getrommeld om met drie Nederlandse gasten te gaan surfen, arme jongen. Na het surfen (wat echt voor geen meter ging, het board was 1 meter 80) zijn we terug gereden en hebben we \'s avonds bij La Med het weekend afgesloten.
Afgelopen week hebben we weer een deel van ons onderzoek afgerond. Woensdag hadden we na de braai een \'Orange Party\' georganiseerd met alle oranje spullen die ik van dames 1 had gekregen. We hebben een leuk feestje gehad maar de dag erna kreeg het leuke feestje een iets minder leuk staartje. Om wat sfeer te creeeren hadden we namelijk wat tl-buizen los gedraaid zodat ze uit waren. De volgende ochtend kregen we daarvoor op onze kop van de schoonmaaksters. We hebben die tl-buizen weer vast gedraaid en ze deden het allemaal gewoon, maar de schoonmaaksters waren een beetje boos op ons en hadden de electriciens gebeld. Die hebben 15 tl-buizen (die het volgens ons gewoon deden) vervangen en ze wilde ons de rekening geven. Bas en ik zijn met de hoofd internationale studenten (Rachel Pullen) gaan praten om ons verhaal uit te leggen. Toen we terug kwamen was Lies zo boos dat ze verhaal is gaan halen bij de schoonmaaksters (waar je niet mee kan praten omdat ze altijd schreeuwen). \'s Avonds hing er een briefje op Lies haar deur dat ze de volgende ochtend om 8 uur met Rachel moest gaan praten omdat ze \'disrespectfull\' tegen de schoonmaaksters was geweest. Uiteindelijk is het allemaal opgelost en hoeven we niets te betalen maar het was wel ff een gedoe.
Vrijdagavond, nadat we mijn vader en Nienke van het vliegveld hadden gehaald, gingen Lies en ik naar de Opium, maar onderweg hoorde we de hele tijd getik. Bij de Shell gingen we ff kijken wat er aan de hand was, was onze band gewoon helemaal door. Gelukkig stopte er een politie-agent die onze band heeft verwisseld. Zaterdag overdag zijn we eerst gaan lunchen in Franschhoek en daarna wijn gaan proeven bij \'Neethlingshof\'. Het was echt heerlijk weer dus hebben we lekker buiten in het zonnetje gezeten. Daarna zijn we doorgereden naar Cape Town waar we eerst wat gedronken hebben in het \'Table Mountain Hotel\' en daarna zijn gaan eten bij \'95 Keerom\', een Italiaans restaurant wat tot de top 10 restaurants van Zuid-Afrika behoort. \'s Avonds zijn we met Mark en Bas in een barretje in Obs geweest met alleen maar gekleurde mensen. We waren de enige blanke. Het was een hele leuke R&B tent waar we helemaal niet raar aangekeken werden ook al waren we de buitenbeentjes.
Zondag zijn we eerst naar de \'Canal walk\' geweest, papa wilde het graag zien. Daarna zijn we weer wijn gaan proeven bij Constantia Uitsig en Groot Constantia (de rest was nl allemaal gesloten). Bas en Mark gingen ook mee wijnproeven maar konden de weg niet helemaal vinden dus die hebben Uitsig gemist. \'s Avonds zijn we met z\'n zessen gaan eten bij Stellenberg restaurant.
Gisteren heb ik de eerste krassen op de chico opgelopen en het was mijn schult....

Hoor dat het in Nederland al 2 weken lang aan het regenen is... Dat is mooi want als het bij jullie slecht is is het hier prima weer. Hoop dat ondanks de regen alles goed met jullie gaat.
Kus

P.S. De voet van een jongen is er afgebeten door een haai in Muizenberg... waar wij altijd gaan surfen....

• 21 Augustus 2006 - 13:34

Sassss:

leuk lot!! wat een verhalen! heerlijk, have fun!! ik ga over drie weken naar spanje ook spannend!liefs kus sas

• 22 Augustus 2006 - 20:50

Meriam.drost@hotmail.com:

hoi Lot,

Eindelijk van mij een reactie, maar ik kon je site niet vinden. Ik heb vanavond je moeder nog gesproken en het juiste adres gekregen. Wat geweldig wat je allemaal meemaakt. Kan ik ook niet komen? Mijn beleving jaren geleden in kenia komen weer een beetje boven. Ik hoop, dat dit bericht aankomt, als het lukt, ga ik je vaker schrijven.
    groetjes meriam.

• 23 Augustus 2006 - 19:51

Marjolein:

Schuld is met een dddddddddd schat!!
    Toch leuk om je verhalen te lezen. Ik vind ht heerlijk voor je dat je het zo naar je zin hebt. Doe de groetjes aan Lisanne. Veel liefs

• 24 Augustus 2006 - 12:21

Lotje:

sorry mam ik word hier zo dom

• 24 Augustus 2006 - 15:28

Dieuwer:

het is met een E er tussen mam...hou van jou lotje!