Eerste weekje - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Lotje Heuvelings - WaarBenJij.nu Eerste weekje - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Lotje Heuvelings - WaarBenJij.nu

Eerste weekje

Door: Lotje

Blijf op de hoogte en volg Lotje

03 Juni 2006 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hallo allemaal,

er is zoveel gebeurd de afgelopen dagen.
De tweede dag van ons verblijf hier hebben we de tafelberg beklomen met Christoph (een Duitser), Evelina (een Zweedse) en Melanie (een Nederlandse). We gingen om 15.00 uur pas weg en wisten dus dat we een beetje aan de late kant waren, maar we gingen door. Om 17.00 uur stonden we op een punt dat we nog 3 uur moesten lopen naar de kabelbaan om terug te gaan met de kabel. Dus we wisten dat we niet voor het donker thuis zouden zijn (het wordt hier namelijk om 18.00 uur donker). Maar Melanie wist zeker dat de kabelbaan om 20.00 uur zou sluiten dus dat zouden we wel halen als we een beetje door zouden lopen. Wij in het donker een deel van de tafelberg beklomen, komen we om 19.10 uur aan bij de kabelbaan. Helaas de kabelbaan sloot dus om 18.00 uur. Moesten we dus ook in het donker afdalen. Was echt eng en onwijs stijl. Maar gelukkig had ik van Evert Jan een lampje gekregen voor op mijn mobiel, dus we konden een beetje bijschijnen totdat Christoph de hele tijd een auto op en neer zag rijden en dacht dat het maar beter was om het lampje uit te doen. Melanie had haar vaste taxichauffeur gebeld (die nu alle internationale studenten tijdt omdat hij zo goedkoop is) en die heeft ons opgewacht. Uiteindelijk stonden we om 22.00 uur onder aan de tafelberg. Wat een hel was dat. Als we terug kijken naar de tafelberg denken we ook echt hebben we dat stuk helemaal beklommen en afgedaald?
De volgende dag hadden we een auto gehuurd voor 1 dag en zijn we Cape Town in gegaan. Ik voor het eerst links gereden (Lisanne heeft haar rijbewijs niet dus ik ben de driver). We hebben ff wat bezienswaardigheden van Cape Town bekeken en 's avonds onze eerste Braai gehad. Was echt top. Om 20.00 uur ging de BBQ aan, iedereen zijn eigen vlees gekocht en allemaal lekker zelf zijn vleesje braaien. Daarna nog lekker gedanst in de tuin tot 03.00 uur. Was echt gezellig met alle internationale studenten.
De volgende dag moesten we ons om 08.00 uur melden bij onze begeleider. We werden even aan iedereen voorgesteld, moesten de veiligheidsregels doorlezen en konden om 09.30 weer lekker gaan. Lekker een middagdutje gedaan en naar de gym geweest. Verder relaxed gedaan en lekker vroeg gaan slapen.
Vrijdag moesten we ons weer om 08.00 uur melden, we kregen een rondleiding over de afdeling, moesten wat formulieren invullen en konden weer om 10.00 uur weg gaan. Maandag gaan we 'echt' beginnen.
We zijn met Jur, Juul en Marjolein naar de Bo-Kaap geweest en nog ff de Green Market leeg gekocht. 's Avonds om 18.00 uur kregen we eindelijk onze eigen auto zodat we zelf leuke dingen konden gaan doen en niet afhankelijk waren van anderen.
's Avonds zijn we met een groepje gaan stappen in een discotheek op de 31ste verdieping van een bankgebouw. Met uitzicht over heel Kaapstad. Was echt cool.
Vandaag zijn we met Christoph en Anne een wijntour gaan doen en zijn we naar Stellenbosch geweest. Het was echt heerlijk weer, we hebben lekker in het zonnetje wijn zitten proeven. Vanavond gaan we weer lekker stappen.

De laptop doet het nog steeds niet, kan dus nog niet skypen. Mijn email doet het hier ook niet, dus ook kut. Hoop dat het maandag allemaal gefixed kan worden.
Maart, gaat het niet goed met je knie? Ga je echt niet hockeyen deze zomer??? Dan mag je zeker langs komen. Ik heb hier echt een vakantie gevoel. Hoop dat het goed gaat met iedereen en hoop dat ik snel kan skypen en jullie dus kan spreken. en dat ik snel de foto's erop kan zetten.

Kus

• 04 Juni 2006 - 12:14

Aik:

He Lotteke,

Wat cool om allemaal te horen!!! Afgelopen donderdag is je zadel van je scooter gejat, te kut!Heb er al een nieuwe op laten zetten. Ik weet niet wat dat is met jou scooter maar onderdeel voor onderdeel wordt hij gejat... Heel veel plezier daar en hopelijk tot snel op de skype.
    xx

• 04 Juni 2006 - 12:25

Knof:

lieve lotteke, wat bizar om die flinke tocht naar boven weer in het pikdoner te moeten afdalen! wel spannend!
    ga je ook nog die gekke lion's head op?
    geniet ervan en succes met het maken van je laptop! arma lotteke, zonder skype!
    x knof

• 04 Juni 2006 - 18:06

Jolanda:

He lot,

wat een coole verhalen zeg na 1 week! Die tafelberg lijkt me echt een hel (aangezien ik alleen de beklimming al veel vond). Het klinkt alsof je al allemaal leuke mensen hebt leren kennen en dat je een superleuke tijd gaat krijgen. Ik hoor graag hoe het allemaal verder gaat. Hier alles goed. Gaan vrijdag voor het eerst met Max trainen. Ben benieuwd! Afscheid vrijdag was leuk en gezellig. Nou, ik hoop dat je snel kan skypen en met Derk kan kletsen. Mis je hem erg of valt het nog mee door alle afleiding en nieuwe indrukken? Veel plezier Lot!!!!

Liefs Jo

• 05 Juni 2006 - 16:03

Sasss:

heej lot,wat sportief hee zo de berg op en af!best spannend.heb gister gedroomd over je,je gaf een afscheidsfeestje,was erg gezellig en er waren allemaal gekke mensen haha.leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt,have fun kus sas

• 06 Juni 2006 - 06:22

Mona Busnach:

He roomie,

Klinkt super. Mis je NL al? (waarschijnlijk niet). Je hebt gewoon een weekje vakantie gehad daar. Te relaxed! Wordt tijd dat je weer wat nuttigs gaat doen! Afscheid hier was ook leuk. Jammer dat je er niet bij was; hadden we samen kunnen snotteren. Tot snel. Dikke zoen. Mona

• 06 Juni 2006 - 13:02

Dieuwer:

fijn ben jij, beetje zuipen en feesten en ik hier maar leren..
    ik hou van je vlot

X