Oyster Festival - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Lotje Heuvelings - WaarBenJij.nu Oyster Festival - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Lotje Heuvelings - WaarBenJij.nu

Oyster Festival

Door: Lotje

Blijf op de hoogte en volg Lotje

09 Juli 2006 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Wat een asociaal decadent weekend hebben wij gehad. Echt niet normaal. Eigenlijk kan ik niet beschrijven hoe cool het was.
Laat ik beginnen bij het begin:
Vrijdagochtend van 8 tot 11 gewerkt en uiteindelijk rond 1 uur met 8 man (3xD, 3xNL, 1xVS en 1x Australie) richting Knysna vertrokken. Om half 7 kwamen we aan bij de backpackers in Knysna. Onze spullen gedropt en meteen richting 'the Waterfront' van Knysna vertrokken. Daar was 's avonds dus echt helemaal niets te doen, lekker dan, dachten we even flink de bloementjes buiten te zetten is er helemaal niets te doen. Maar toen we een stukje verder waren gelopen kwamen we bij 'the Oystercatcher' waar we heerlijk oesters hebben gegeten en champagne hebben gedronken (18 oesters en een fles champie voor 141 rand = 15 euro). We hebben daar zo zitten te genieten. Na het eten zijn we richting 'Stones' gegaan waar we wat gingen drinken. Dit was echt zo'n foute tent. Slechte muziek, slecht mannen en vrouwen die op de bar hun kleren uittrekken om uitgeroepen te worden tot lekkerste vrouw van de 'Stones'. Maar Lies en ik zijn heerlijk uit ons dak gegaan totdat de lichten aangingen (lijkt hier Venlo wel in de tijd dat ik er nog uitging, sluitingstijd: 02.00 uur).
De volgende dag lekker uitgeslapen en ontbeten op 'the Waterfront' bij 34*. 's Middags om half 4 gingen we dan eindelijk het hoogtepunt van het weekend beleven. We gingen om een catamaran zeilen waar we oesters en champie zouden krijgen. Het was echt heerlijk weer, om de catamaran lagen zitzakken dus hebben we eerst lekker in het zonnetje in die zitzakken gehangen met een glaasje wijn. Toen we de zee opgingen werd het wat ruiger dus moesten we een zwemvest aan, ook werd het wat kouder maar daar hadden ze dekens voor geregeld. Heerlijk op het dek gelegen totdat we walvissen zagen (die zagen ze voor het eerst dit seizoen). Wat was dat cool zeg. Ze kwamen echt langs onze catamaran zwemmen, zo cool. Lekker veel foto's geprobeerd te maken, was wel moeilijk omdat je niet weet waar ze precies zijn. Toen we terug in de lagoon waren kregen we het eten opgediend. Champie, oesters en nog 4 borden vol met andere soorten vis. Echt heerlijk. De sunset was ook zo mooi, de horizon zag mooi rood. Ik zou de foto's er snel opzetten dan kunnen jullie zelf zien hoe asociaal decadent wij waren. Ik heb denk ik nog nooit zo genoten in mijn leven en dat allemaal voor 390 rand (=45 euro). Echt super. Echt alles was tiptop in orde.
Na de boottrip nog ff een koffietje gedronken op 'the Waterfront' en toen terug naar de backpacker gegaan. Daar voetbal gekeken en lekker gaan slapen.
Vandaag zijn we vroeg weg gegaan van de backpacker en hebben we ontbeten in Mosselbay, weer zo mooi allemaal. Ik moet het niet te vaak zeggen want dan geloven jullie me niet meer, maar het is hier zo cool dat ik eigenlijk niet meer terug wil. Daarna zouden we eigenlijk naar Hermanus gaan om nog meer walvissen te gaan spotten maar Lars was ziek dus zijn we terug naar Cape Town gereden. Hermanus is niet zo ver weg dus dat zullen we vast nog wel een keer doen. Nu in Rafiki's de finale van het WK kijken en morgenvroeg Maart van het vliegveld halen!!! Jippie nog meer leuke dingen doen.
Een dikke kus voor jullie allemaal!!!!

• 09 Juli 2006 - 16:49

Sass:

WOW!!CHILL!en die walvissen helemaal, groot zeker?!kus sas

• 13 Juli 2006 - 19:50

Judith B.:

Lot nu moet je echt gaan ophouden hoor met deze verhalen...AHHH ik ben jaloers!!Ik vind het echt super voor...mis je het hockeyen niet?? Nederland is voor mij even niet best want moet deze zomer alleen maar studeren en werken maar ja..in January ofzo ga ik ook maar weer eens wat ontdekken! Lekker wijf, ik blijf je volgen dus geniet met volle teugen...en als je daarblijft dan moet ik SA ook maar een keer komen bekijken haha...xxxx